sondazh

Britania e Madhe ‘shigjeton’ të korruptuarit në Shqipëri | 5 zhvillimet

‘Vala e parë e masave në Shqipëri’, ambasada britanike për Euronews Albania Ambasada e Britanisë së Madhe në Tiranë ka reaguar...

Vetëm 13% e serbëve pranojnë një marrëveshje Kosovë-Serbi me kufijtë ekzistues

Vetëm 13% e serbëve pranojnë një marrëveshje mes Kosovës dhe Serbisë me kufijtë ekzistues. Është ky rezultati i sondazhit të zhvilluar në...

10 vendet e goditura më së shumti nga sulmet kibernetike në vitin 2021

Më shumë se gjysma e përdoruesve globalë të internetit kanë përjetuar të paktën një herë sulm kibernetik. Bazuar në rezultatet e sondazhit...

Më shumë besim tek institucionet

Rritet besimi i shqiptarëve tek institucionet në vend. Këtë vit, qytetarët shqiptarë kanë më shumë besim tek institucionet në vend, krahasuar me...

Si e vlerësojnë shqiptarët punën e qeverisë?

Një në tre shqiptarë (36,2) e vlerëson pozitivisht punën e qeverisë deri tani. Thuajse aq janë edhe qytetarët (33,7%) që e...

Cilit institucion i besojnë më shumë shqiptarët?

Ambasada e SHBA-së është institucioni më i besuar (52,6%) nga shqiptarët. Barometri në Euronews Albania i pyeti shqiptarët lidhur me besimin që...

Çfarë mendojnë shqiptarët për reformën në drejtësi?

Vetëm një në tre shqiptarë (34,5%) mendon se reforma në drejtësi deri tani ka ecur pozitivisht. Thuajse po aq janë qytetarët...

Të majta apo të djathta – si i shohin shqiptarët partitë kryesore në vend

Thuajse 80% e shqiptarëve mendojnë se Partia Socialiste është ekstremisht e majtë në qëndrimet e saj. Më pak se një në dhjetë...

Sa i pranojnë shqiptarët besimet e ndryshme fetare?

85% e shqiptarëve ndajnë të njëjtin besim fetar me familjen e tyre. Vetëm një në dhjetë qytetarë shqiptarë besojnë në një...

Sa shqiptarë e praktikojnë besimin e tyre fetar?

Më shumë se gjysma e shqiptarëve (50,7%) nuk shkojnë asnjëherë në institucione të besimeve fetare si xhamia, kisha apo teqeja. Pjesa...

Sondazhi i Studentëve këtë vit do të bëhet publik, thotë drejtuesja e ASCAL

Rezultatet e Sondazhit Kombëtar të Studentëve për vitin 2022 do të bëhet publik, rreth muajit shtator. Kështu tha Xhiliola Bixheku, drejtoreshë e...

Sa të hapur janë shqiptarët ndaj komunitetit LGBT+

Më pak se një në pesë shqiptarë (16.4%) ka pasur marrëdhënie shoqërore apo profesionale me një person të komunitetit LGBT+. Akoma më...

Cilin minoritet pranojnë më shumë shqiptarët?

Pjesa më e madhe e shqiptarëve njohin si minoritet kombëtar romët (98.2%), egjiptianët (92%), grekët (84.1%), arumunët (66.2%) dhe maqedonasit (63.7%). Katër...

Sa i njohin shqiptarët minoritetet?

Mes minoriteteve kombëtare, shqiptarët kanë pasur më shumë të bëjnë me romët (73%) dhe egjiptianët (65%). Thuajse gjysma e shqiptarëve (46%) kanë...

Shqiptarët e (pa)përfaqësuar në Parlament

Pjesa më e madhe e shqiptarëve (58%) nuk e kanë dëgjuar deputetin e zonës së tyre të flasë në parlament. Një...

Në fushatë të puthin dorën, pas zgjedhjeve të harrojnë

Pjesa më e madhe e shqiptarëve (51%) nuk njeh asnjë nga deputetët që përfaqësojnë zonën e tyre në parlament. Mes votuesve socialist...