studentë

Britania jep viza pune për të diplomuarit nga universitetet më të mira në botë

Britania do të ofrojë viza pune për të diplomuarit nga universitetet më të mira në botë në një zgjerim të sistemit...

Mesatarja 7.5 ka qenë gabim janë privuar shumë maturantë, thotë eksperti

Eksperti i Arsimit, Albano Zhapaj e konsideron të drejtë uljen e mesatares për pranimin e studentëve. Sipas tij vendimi i 2017 që...

Sondazhi i Studentëve këtë vit do të bëhet publik, thotë drejtuesja e ASCAL

Rezultatet e Sondazhit Kombëtar të Studentëve për vitin 2022 do të bëhet publik, rreth muajit shtator. Kështu tha Xhiliola Bixheku, drejtoreshë e...

Bie me 2.2% numri i të diplomuarve, eksperti Halilaj radhit shkaqet

Sipas INSTAT, në vitin shkollor 2020-2021 u diplomuan në arsim 96.005 nxënës dhe studentë, me një ulje prej 2,2%, krahasuar me...

Në Shqipëri po diplomohen më pak nxënës dhe studentë

Në Shqipëri po diplomohen më pak nxënës dhe studentë. Në katër vite sipas të dhënave të INSTAT ka rreth 11 mijë...

Prej tre vitesh studente në Greqi: U largova pas protestave  

Danjela Lura, studente për shkenca kompjuterike në Greqi tregoi se është larguar nga Shqipëria gjatë periudhës së protestave. Sipas saj, tubimi i...

Shqipëria, vendi i parë në rajon për studentët që largohen

Drejtues i qendrës së studimeve ekonomike dhe sociale Ilir Gëdeshi tha se krahasuar me rajonin, Shqipëria mban vendin e parë për...

Zv rektori: Bujqësori me 2,2 për qind të studentëve, por kërkesa në rritje

Zv. rektori i Universitetit Bujqësor të Tiranës, Ilir Kapaj thotë se kërkesat e studentëve kanë qenë vazhdimisht të larta. Ai tha për...

Vetëm 2,2 për qind e studentëve studiojnë për bujqësi dhe veterinari

Ekonomiku dhe juridiku janë degët e preferuara për studim në Shqipëri, ndërsa bujqësia dhe veterinaria renditen në fund. Interesi në rritje është...

Historia e studentes që mbulon shpenzimet duke bërë bizhuteri

Jetesa për studentët në Tiranë, po bëhet çdo ditë e më e vështirë. Shumë prej tyre, paralelisht me shkollën, punojnë për...

Protesta kundër rritjes së çmimeve në qytetet e Shqipërisë

Qytetarët në Korçë kanë dalë në protestë për rritjen e çmimeve, mirëpo policia po i pengon duke blinduar zonën ku është...

Mësuesit rrëfejnë helmimin e nxënësve në Kosovë në vitin ’90

Ishte mars i vitit 1990 kur Kosova do të përballej me një ngjarje tragjike, helmimin masiv të 8 mijë personave, pjesa...

150 mijë studentë të harruar, Japonia nuk hap kufijtë

150 mijë studentë nuk hyjnë dot në Japoni. Pas mbylljes së kufijve dy vite më parë për shkak të COVID-19, studentët e...