te rinjte

Raporti: 73 milionë të rinj të papunë vetëm në 2022

Të rinjtë janë prekur në mënyrë të ndjeshme nga efektet e pandemisë. Një raport i Organizatës Ndërkombëtare të Punës tregon se...

Të rinjtë lënë punët 8-orarëshe, fitojnë duke ofruar shërbime online

Nuk ka rëndësi se ku ndodhet, i mjafton një laptop dhe është në vendin e punës në çdo kohë. Valbona Brahaj ka...

Verbimi nga diabeti, të rinjtë shkojnë te specialisti pasi u dëmtohen sytë

Çdo vit në Shqipëri afërisht 4 mijë qytetarë diagnostikohen me diabet. Bashkë me këto raste, në shtim janë edhe personat që po...

Tregu i punës në Shqipëri, pse po largohen të rinjtë? l Unpublished

Sipas INSTAT, në Shqipëri, në vitin 2021 llogaritej se kishte 2 milionë e 362 mijë individë në moshë për punë. Të...

Nurja: Papunësia te të rinjtë, më e lartë se shifra e publikuar nga INSTAT

Shifrat e publikuara nga INSTAT tregojnë se papunësia te të rinjtë në vitin 2021 me 0.6%, krahasuar me 2020-ën. Në vitin 2020,...

Sezoni i tretë i “RinON”, 12 të rinj do përballen me politikanë

Pas suksesit të dy sezoneve të para, në ekranin e Euronews Albania do të rikthehet emisioni RinON. Një partneritet i Kongresit Rinor...

Politika në 31 vite ka dështuar të japë shpresë për rininë, thotë deputeti

Deputeti Etjen Xhafaj thotë se teknologjia dhe inovacioni do të jenë sektorë të rëndësishëm në të ardhmen. Sipas tij politika shqiptare në...