tradicionale

Gruaja që bën veshje tradicionale tregon detajet e çdo krahine

Prej vitesh shtëpinë e ka shndërruar në muze me veshje tradicionale nga të gjitha trevat shqiptare. Punimet plotësisht origjinale të realizuara...

Artisti Oltsen Gripshi sjell ekspozitën me histori reale gjatë Komunizmit

Në tunelin në muzeun shtëpia me gjethe, ekspozita “errësirë” kujton jetët e humbura. Artisti Oltsen Gripshi risjell historinë e dhimbshme të...

Valle e muzikë tradicionale në Festivalin Ballkanik në Korçë

Grupe nga Shqipëria, Kosova, Bosnjë Hercegovina, Mali i Zi, Greqia dhe Maqedonia e Veriut kanë gjallëruar qytetin juglindor, duke performuar në...

Kulluri: Fëmijët me një familje tradicionale rriten me më pak probleme

Fëmijët me një familje tradicionale me të dy prindërit rriten me më pak probleme se ata që jetojnë në familje ku...

Shqipëria i vetmi vend në Ballkan pa muze etnografik kombëtar

Shqipëria është i vetmi vend në Ballkan që nuk ka një muze etnografik kombëtar. Përpjekja e 15 viteve më parë për të...