transplant

Kirurgu: Në Shqipëri nuk dhurohen organe, gati e pamundur

Krirurgu i përgjithshëm, Fabjan Mustafaj tha në një intervistë për “Goodmorning Albanians” në Euronews Albania se në Shqipëri njerëzit nuk dhurojnë...

Ja cilat janë organet që mund të dhurohen në trupin e njeriut

Dhurimi dhe transplantimi i organeve është një proces kirurgjik për të zëvendësuar një organ të dështuar me një të shëndetshëm nga...

Shërohet një pacient i infektuar prej kohësh me HIV

Një burrë 66-vjeçar me HIV është shëruar. Ai mori një transplant të qelizave të gjakut që përmbanin një mutacion të rrallë. Kësisoj pacienti...

A janë derrat e ardhmja e transplantit të organeve?

Transplanti i organeve ka cekur zhvillime të jashtëzakonshme. Organet e para të marra nga derrat e modifikuar gjenetikisht janë futur te...

Vdes njeriu të cilit iu transplantua zemra e derrit

Ka vdekur personi i parë në botë që iu transplantua zemra nga një derr i modifikuar gjenetikisht. David Bennett, i cili vuante...