unesco

I fundit i egër në Evropë | Përgatitje për ta përfshirë lumin Vjosë në UNESCO

Parku Natyror i lumit Vjosë, pjesë e të cilit është edhe lumi Drino, falë biodiversitetit si dhe resurseve të shumta po...

‘UNESCO’ në Gjirokastër, promovon isopolifoninë dhe xhubletën

Drejtoresha e Përgjithshme e UNESCO-s, Audrey Azoulay vizitoi Gjirokastrën, si një ndër qytetet që janë pjesë e Trashëgimisë Kulturore Botërore. Ajo vlerësoi...

Nga “Eposi i Kreshnikëve” te “Marubi”, Shqipëria bën gati katër dosje për në UNESCO

Ministrja e Kulturës Elva Margariti, ka bërë me dije se po përgatisin dosje të tjera që disa pjesë të trashëgimisë kulturore...

Xhubleta 4 mijë vjeçare në UNESCO! Margariti jep lajmin

Xhubleta është tashmë pjesë e trashëgimisë kulturore jomateriale botërore nën mbrojtjen e UNESCO- s. Veshja tradicionale e grave të Malësisë, më shumë...

Shqipëria po braktis iso-polifoninë, trashëgiminë e UNESCO-s

Grupi "Isokratess", minoriteti grek me vajza dhe gra nga Dropulli dhe Poliçani i Gjirokastrës kanë kënduar polifoni në një nga qendrat...

UNESCO: Borsch-i në listën e ushqimeve tradicionale të rrezikuara për Ukrainën

Pushimi rus, ndër të tjera duket se po rrezikon edhe trashëgiminë shpirtërore në Ukrainë. Vetë UNESCO ka vendosur në listën e...

Supa ukrainase i shtohet listës së trashëgimisë të UNESCO-s

Agjencia kulturore e OKB-së ka shtuar gatimin e borsch - një supë e bërë zakonisht me panxhar dhe patate - në...

BE miraton sanksione në fushën e energjisë ndaj Rusisë

Bashkimi Evropian miratoi të enjten dritën paketën e pestë të sanksioneve ndaj Rusisë për pushtimin e Ukrainës, e cila për herë...

UNESCO: Mbi 50 vende historike të Ukrainës të dëmtuara nga bombardimet

Agjencia kulturore e OKB-së, UNESCO thotë se të paktën 53 vende historike, ndërtesa fetare dhe muzetë ukrainas janë dëmtuar ose shkatërruar...

21 marsi, dita botërore e poezisë

21 marsi shënon ditën botërore të poezisë. Kjo ditë ka për qëllim nderimin e poetëve, leximin, shkrimin, promovimin e botimin e...

UNESCO thirrje për mbrojtje të trashëgimisë kulturore në Ukrainë

UNESCO ka bërë thirrje për mbrojtje të monumenteve të trashëgimisë kulturore në Ukrainë, pas pushtimit të paprovokuar nga Rusia. "Ne duhet të...