Kamera e emisionit “People” së bashku me gazetaren Lediana Braçe ishte në banesën e amvisës Kadife Karriqi e cila realizoi live bakllavanë e fundvitit për shikuesit e Euronews Albania.
Ajo tha se ka filluar të bëjë bakllava që në moshën 10-vjeçare ndërsa në ditët e sotme po bazohet në recetën turke ku përveç të tjerave, sipas saj pjekja duhet të jetë në mënyrë graduale dhe jo të shpejtë.
“Kjo bakllava është me 170 petë të bëra nga 1 kg miell, por sekreti është dhe të shërbeti pasi ai duhet të rrijë në zjarr vetëm 7 minuta pasi të ketë marrë valë. Pasi e fikim i hedhim gjysëm filaxhani me limon të shtrydhur që shërbeti të mos ngrijë”, tha zonja Kadife.
Për më shumë ndiqni videon e përgatitjes së bakllavasë nga zonja Kadife.
LEXONI GJITHASHTU:
- “Bakllavaja, ushqimi më i shëndetshëm nëse bëhet si duhet”-eksperti ushqimor
- Tradita në Kolonjë/ “Të këndosh për Bakllavanë”