Sipërmarrësja Dhurata Thanasi tha për “Good morning Albanians” në Euronews Albania se bakllavaja e mirë do 8 deri në 10 orë që të bëhet.
Ajo tha se hapja e petëve është goxha proces i vështirë, por i gjithë sekreti është te pjekja dhe koha që pjekja merr.
“Duhet pjekur shumë ngadalë, përndryshe përfundon duke t’u pjekur pjesa e sipërme dhe e poshtme të digjet, të bëhet shumë kafe dhe pjesa e brendshme të ngelet si brum,” – u shpreh Thanasi.
Sipërmarrësja tregoi gjithashtu se bakllavaja duhet të konsumohet dy ditë pasi hidhet sherbeti në mënyrë që t’i lihet kohë ta përthithë sa më mirë.
LEXONI GJITHASHTU:
- Tradita| Si festohet Viti i Ri në botë
- Habit teologu islam: Viti i Ri duhet festuar çdo ditë, jo vetëm në 1 janar