ekspozita

Ekspozita “Start”, këndvështrimet e të rinjve për realitetin e jetën në Galerinë FAB

Ekspozita “Start” është prodhim i 28 studentëve të fotografisë. Një sërë imazhesh, që në dukje nuk ngjajnë me njëra-tjetrën, por në...

Ekspozita me veprat e Gjelosh Gjokaj, 73 piktura që nga viti 1961

Prej disa ditësh në Qendrën për Hapje dhe Dialog, janë ekspozuar veprat e mjeshtrit Gjelosh Gjokaj. Mbi 73 piktura janë bërë publike...

Ekspozita ‘100 vjet Flamurtar’ çelet në Vlorë me rastin e përvjetorit të klubit

"100 vjet Flamurtar", me këtë titull në hollin e teatrit ‘Petro Marko’ është çelur ekspozita me fotografi për 22 disiplinat e...

“Jam kryeministri më i mirë ndër artistët”- Rama çel ekspozitën në Athinë

Kryeministri Rama e nisi vizitën e punës në Athinë, me çeljen e një ekspozite me vepra artistike të realizuara prej tij,...

Fotografi Ylli Meçaj tregon eksperiencën si sozi e Ismail Qemalit

Një jetë në skenë si prestigjiator, por 13 vitet e fundit Ylli Meçaj është sozi e Ismail Qemalit.  Në një ekspozitë...

“Dhe yjet rrinë vështrojnë”, ekspozita e fundit e piktorit Gazmend Leka

Ata i shohim çdo ditë, në skutat e qytetit, por edhe në rrugët e ndriçurara të tij teksa yjet rrinë i...

Edhe pak me “Mythodea”-n, ekspozita e skulptorit Arben Bajo hapur deri më 12 nëntor

“Mythodea” e Arben Bajos është me shumë gjasë një ndër ekspozitat që zuri vend më gjatë në hapësirën e “Galerisë Fab’’. Një...

Piktura në gur, ekspozita me kryeveprat e shekullit XVII në Romë

Piktorët e gurëve dhe kërkimi i formës së përjetshme të artit po eksplorohen në një ekspozitë të re të hapur në...

101 piktura grafike në 40 vjet, ekspozita e artisti Anastas Kostandininë Pogradec

Pas 40 vitesh karrierë si piktor, Anastas Kostandini i njohur me emrin Taso ka sjellë për herë të parë një ekspozitë...

9 artiste me kombësi të ndryshime në Radhimë, një ekspozitë që shuan kufijtë

"Konturet Kolektive" titullohet ekspozita e vendosur në galerinë e bregdetit në Radhimë. Nëntë artiste me prejardhje dhe kombësi të ndryshme, të...

Artistë të huaj hapin ekspozitë në Fier për Ukrainën

Piktorja nga Ukraina Snegana Melnyc është një nga tri piktoret ukrainase, mes 22 artistëve pjesmarrës në ekspozitën “Apolo Art Colony 22”. "Në...

Ekspozita “Muri”, 11 artistë prezantojnë punimet në pikturë, grafikë e qeramikë

Ekspozita kolektive "Muri" është çelur për të dytin vit. Këtë radhë ka bërë bashkë 11 artistë të gjinive të ndryshme nga...

Ekspozitë për shqiptarët në kampet naziste

Vetëm pak ditë para përkujtimit të Holokaustit, në Muzeun Historik Kombëtar është hapur një ekspozitë. Nëpërmjet videove dhe objekteve të ndryshme rrëfehet historia e internimit të...

Brenda mendjes së Leonardo da Vinçit

Dy nga pikturat më të famshme të botës janë sjellë në jetë falë teknologjisë së lartë, në një shfaqje në Berlin...