unicef

​UNICEF: 67 milionë fëmijë nuk u vaksinuan gjatë pandemisë

Të paktën 67 milionë fëmijë humbën plotësisht ose pjesërisht vaksinat midis viteve 2019 dhe 2021 për shkak të bllokimeve dhe ndërprerjeve...

UNICEF: Më shumë se 500 fëmijë të vrarë gjatë luftës në Ukrainë

Të paktën 501 fëmijë janë vrarë që nga fillimi i luftës në Ukrainë në shkurt të vitit 2022, tha UNICEF. Drejtoresha ekzekutive...

UNICEF i ofron ndihmë Iranit pas shfaqjes së sëmundjes “misterioze” nëpër shkolla

Agjencia për fëmijë e Kombeve të Bashkuara (UNICEF) tha se është e gatshme të ofrojë mbështetje për Iranin për të ndihmuar...

UNICEF: Mijëra fëmijë mund të jenë vrarë nga tërmetet në Turqi dhe Siri

Agjencia për fëmijë e Kombeve të Bashkuara (UNICEF) tha se tërmetet dhe goditjet pasuese, që shkatërruan mijëra ndërtesa në Turqi dhe...

Rreth 8 milionë fëmijë rrezikojnë të vdesin nga kequshqyerja, sipas UNICEF

Rreth 8 milionë fëmijë të moshës nën 5 vjeç rrezikojnë të vdesin nga kequshqyerja, sipas një raporti të publikuar nga UNICEF. Fëmijët...

UNICEF: Mijëra fëmijëve të traumatizuar në Ukrainë u nevojitet ndihmë

Mijëra fëmijë në Ukrainë kanë nevojë urgjente për mbështetje psikologjike, pasi janë përballur me luftën traumatike në Ukrainë, deklaroi Agjencia e...

UNICEF: 4.3 milionë fëmijë ukrainas të detyruar të lënë shtëpitë

Rreth 4.3 milionë fëmijë, që janë më shumë se gjysma e popullsisë së mitur të Ukrainës, janë detyruar të braktisin shtëpitë...

Teknologjia po prodhon analfabetë

Një hulumtim që ka bërë Enti për Statistikë në Maqedoninë e Veriut në bashkëpunim me UNICEF-in, ka nxjerrë të dhëna shqetësuese...