Nutricionistja Enkeleda Ferrollari tha për “Good morning Albanians” në Euronews Albania se amvisat shqiptare nuk gabojnë kur hedhin kripën në bukë.
Sipas saj masa është korrekte, pasi dhe ato vetë janë mësuar me sasinë e duhur të kripës.
Ferrollari tregoi se më shumë kripë seç duhet të prish brumin, ndaj dhe tek buka nuk ka “lakmi” për kripë.
“Masën janë teknologët që e përcaktojnë sa duhet për t’u bërë buka sa më e mirë. Nuk hidhet vetëm për shije ajo kripa në bukë. Hidhet për efekt të prodhimit të bukës, është pjesë e procesit,” – u shpreh nutricionistja.
Tre të katërtat e bukës së blerë nga supermarketi përmbajnë po aq kripë në një fetë sa një pako me patatina të gatshme të kripura, kanë paralajmëruar aktivistët e shëndetësisë.
LEXONI GJITHASHTU:
- Eksperti Granit Sokolaj: Në Shqipëri zero analiza për bukën nga AKU
- Një fetë bukë supermarketi ka po aq kripë sa një pako patatina