English

Amvisat i hedhin kripën bukës duke e matur me sy, nutricionistja: Nuk gabojnë

KOMENTE

SHPERNDAJE
ARTIKULLIN

Text sizeAa Aa

Nutricionistja Enkeleda Ferrollari tha për “Good morning Albanians” në Euronews Albania se amvisat shqiptare nuk gabojnë kur hedhin kripën në bukë.

- Advertisement -

Sipas saj masa është korrekte, pasi dhe ato vetë janë mësuar me  sasinë e  duhur të kripës.

Ferrollari tregoi se më shumë kripë seç duhet të prish brumin, ndaj dhe tek buka nuk ka “lakmi” për kripë.

“Masën janë teknologët që e përcaktojnë sa duhet për t’u bërë buka sa më e mirë. Nuk hidhet vetëm për shije ajo kripa në bukë. Hidhet për efekt të prodhimit të bukës, është pjesë e procesit,” – u shpreh nutricionistja.

Tre të katërtat e bukës së blerë nga supermarketi përmbajnë po aq kripë në një fetë sa një pako me patatina të gatshme të kripura, kanë paralajmëruar aktivistët e shëndetësisë.

 

LEXONI GJITHASHTU:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Etiketimet

TË FUNDIT

Sondazh

Vetëvendosje del forcë e parë në Kosovë, por nuk siguron shumicën! A mendoni se Kurti do ta formojë dot qeverinë e re?