Eksperti i industrisë ushqimore Abdyl Sinani, i ftuar në GoodMoring Albania tha se mishit të kuq i duhet 4 deri në 5 orë që të tretet, ndërkohë mishit të pulës i duhen rreth 2 orë që të tretet.
Sipas tij kjo ndodh sepse ushqimet që kanë përbërje të ndërlikuara kërkojnë më shumë kohë që të treten.
“Mishi i kuq do 4 deri ne 5 orë që të tretet, ndërsa i pulës do 1 deri ne 2 orë. Në stomak të gjitha ushqimet vendosen në një radhë të caktuar. Vendosen sipas tretjes që do të marrin. Mishi është një përbërje shumë e ndërlikuar ka proteina, karbohidrate, minoacide dhe secili ka radhën e vet”, tha eksperti.
LEXO GJITHASHTU:
- Nutricionistja Gjonaj: ‘Gjëmbaçi i gomarit’ bën mrekulli me mëlçinë, prostatën dhe…
- “Uji skadon”, nutricionisti: Mos blini bidona 5 apo 10 kg, por shishe të vogla