Eksperti i industrisë ushqimore, Abdyl Sinani i ftuar në GoodMorning Albanians në Euronews shpjegoi veçoritë pozitive që kosi ka në organizëm.
Ai tha se kosi ka efekte pozitive për sa i përket dhjamit në mëlçi dhe mund ra reduktojë atë.
Sinani gjithashtu shtoi që kosi ndikon dhe në përmirësimin e tretjes.
“Kosi ka një veçanti shumë e mirë, sidomos për dhjamosjen e mëlçisë. Ngadalëson dhjamosjen e mëlçisë dhe ndihmon shumë për te hequr dhjamrat e tepërta. Kosi duhet të hahet në çdo kohë, kur organizmi e pëlqen, nëse nuk e mban dot. Kosi ndihmon dhe për tretjen. Zakonisht kosi duhet të hahet pas ushqimit, sidomos tani në behar që është për freski dhe i jep energji më të mirë” tha ai.
LEXONI GJITHASHTU:
- Nutricionisti: Kam provuar mish të pagatuar, ka më shumë vlera ushqimore
- Gazetarja: Nëse futen ushqime nga jashtë në burgut, mund të futen dhe armë