inflacioni

Inflacioni tjetër rekord, çmimet e mallrave të konsumit u rritën 6,7% në maj

Çmimet e mallrave të konsumit janë rritur me 6.7% në muajin maj duke shënuar një tjetër rekord të 3 dekadave të...

Rritja e inflacionit shtrenjton me 30% çmimin e sufllaqes greke

Teksa pronarët e restoranteve në Greqi bëhen gati për sezonin veror, ata po ndjekin me shqetësim impaktin e dëmshëm të inflacionit,...

Inflacion rekord në Eurozonë për shkak të luftës në Ukrainë

Inflacioni në 19 vendet që përdorin monedhën e përbashkët të euros preku rekordin prej 8.1% në muajin maj nga rritja e...

Inflacioni, Sejko: Bankat kanë kapital të mjaftueshëm për të përballuar krizën

Kriza e rritjes së çmimeve nuk do të prekë stabilitetin financiar dhe nuk do të rrezikojë bankat e nivelit të dytë. Guvernatori...

Shqipëria regjistroi inflacionin më të lartë ndër vite në muajin prill

Në muajin prill, Shqipëria regjistroi inflacionin më të lartë ndër vite për shkak të krizës nga lufta në Ukrainë. Por, rritja...

Inflacioni në Britani arrin nivelin më të lartë që nga viti 1982

Inflacioni në Britani muajin e kaluar është rritur në nivelin më të lartë që nga viti 1982. Kjo ka rritur presionin ndaj...

Europa u përball me një rritje të inflacionit në prill

Gjatë muajit prill shtetet europiane janë përballur me një rritje te çmimeve ndikuar nga Covid 19 dhe lufta. Inflacioni do të vazhdojë...

Inflacioni në Shqipëri është dyshifror, sipas ekspertit të ekonomisë

Eksperti i ekonomisë, Gent Beqiri thotë se inflacioni në Shqipëri është dyshifror, bazuar në ndryshimin vjetor të indeksit të çmimeve të...

Inflacioni në prill arriti 6,2%, niveli më i lartë që nga viti 2001

Faturat për transport dhe ushqime vazhduan të shtrenjtohen edhe në prill, duke e çuar inflacionin në 6.2%, sipas INSTAT. Kjo është rritja...

Sejko: Lufta ngadalësoi ekonominë, çmimet do të vijojnë të larta deri në 2023

Rritja ekonomike do të jetë e vogël në vitin 2022 ndërsa çmimet do të qëndrojnë të larta deri në fillim të vitit 2023. Këtë...

Inflacioni në Kosovë arrin në 10 përqind

Inflacioni në Kosovë arrin në 10 përqind në muajin mars, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit të kaluar. Sipas raportit të...

Ndërhyrja afatgjatë e shtetit në çmime mund të sjellë pasoja, thotë ekonomisti

Ardian Civici, ekspert ekonomie, thotë se ndërhyrja e shtetit për kontrollin e çmimeve për karburantet dhe ushqimet e shportës është ‘një...

Inflacioni vjetor pritet të shkojë në 4,5%, parashikon ministrja e Ekonomisë

“Presim që rritja ekonomike të luhatet në nivelin 3,2 deri në 3,5 %”. Kështu parashikoi ministrja e Ministria e Ekonomisë dhe Financave...

Inflacioni në Eurozonë në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave

Pushtimi rus i Ukrainës e ka futur Eurozonën në një realitet të ri ekonomik, ku inflacioni i lartë nuk është më...

BSH parashikon rritje të çmimeve deri në fund të 2022

Drejtori i politikës monetare në Banka e Shqipërisë, Erald Themeli thotë se rritja e çmimeve do të vazhdojë deri në fund...

Protesta kundër rritjes së çmimit të karburantit në Spanjë

Një numër i madh shoferësh kamioni në Spanjë iu bashkuan aksionit industrial kundër rritjes së çmimeve të karburantit. "Ne kemi ndaluar së...