Sociale

Sociale

Shpenzimet e shqiptarëve në arsim u rritën me 6,1 për qind në 2021

Shpenzimet mesatare mujore për një familje me katër vetë nuk ndryshuan në vitin 2021 në krahasim me 2020, por shqiptarët shpenzuan më shumë për...

Temperaturë e lartë, dhimbje grykësh e rrufë, fluks nga virozat e stinës në spitale

Me ndryshimin e temperaturave, numri i pacientëve që i drejtohen Qendrave Shëndetësore dhe urgjencës pediatrike është rritur. “Numri i vizitave ka ardhur në rritje. Mund...

Studentët kërkojnë 100 euro në muaj, paralajmërojnë bojkot të mësimit

100 euro në muaj është rimbursimi që studentët kërkojnë nga qeveria për shkak të rritjes së çmimeve. Ata kanë dorëzuar ditën e sotme në...

450 mijë nxënës të regjistruar, Kushi: Rritëm numrin e mësuesve ndihmës

Ministrja e Arsimit Evis Kushi thotë se në shkollat e vendit janë regjistruar 450 mijë nxënës, nga të cilët 29 mijë fëmijë që u...

Sa % të trurit përdorim?

Një pyetje që ka arritur të inspirojë skenarët e disa prej filmave më të njohur – por si qëndron e vërteta dhe çfarë thotë...

6 mësime jete nga ‘Ujku i Wall Street’

Filmi i famshëm i Martin Scorsese, 'Ujku i Wall Street' është një thriller biografik i vitit 2013 i cili flet për jetën e agjentit...

Cili është qyteti ku ka më shumë të varur nga droga se nxënës gjimnazi?

Një studim shqetësues ka nxjerr në pah një të vërtetë rrëqethëse rreth numrit në rritje të përdoruesve të drogës në një qytet – i...

5 markat më të kërkuara në Shqipëri dhe botë në vitin 2022

Në epokën e ritmeve të shpejta, ku kryefjalë është ndajfolja ‘shpejt, shpejt, shpejt’ – efiçenca është një nga asetet më të mira që një...

Rekord kërkesash për degën e Infermierisë në Universitetin e Shkodrës

Universiteti i Shkodrës "Luigj Gurakuqi" ka hapur prej ditësh fazat e regjistrimit të studentëve. Ashtu si vitin e kaluar vihet re një ulje e numrin...